PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Leksehjelp

PROSJEKT LEKSEHJELP

Vi som er foreldre i dag makter ikke alltid å være en støtte for våre barn når det kommer til lekser. Leksehjelp kan bli et viktig tilskudd i skolen der barna kan få hjelp og støtte, slik at de ikke blir hengende etter i fremdriften av skolearbeidet.

 

Alta Frivillig Sentral har sammen med Saga skole satt i gang Prosjekt Leksehjelp. Prosjektet startet opp 5. mars og vi tenker å drive på til ut i juni i år. Deretter vil vi evaluere om leksehjelp er noe som bør etableres som en fast ordning.

En leksehjelper skal ikke være lærer, men være en som lytter til leselekse, hjelper til med rettskriving og enkel matematikk. Den viktigste rollen er å være en voksen som har tid og kan motivere barna til innsats.

Så langt har vi rekruttert pensjonerte lærere som frivillige leksehjelpere, men det er behov for flere frivillige. Vi er alltid to hjelpere til stede.

 

Vi ønsker at de av dere foreldre som har lyst og anledning melder dere som frivillige i prosjektet. Leksehjelp avholdes to ganger pr uke, 
tirsdag kl 1230 - 1400 og onsdag kl 1415 - 1515. Dersom du kan være med en eller flere ganger, så ta kontakt på

 

                 Telefon/SMS :      78 45 57 10

                 E-post: post@alta.frivilligsentral.no
               

 

Håper mange blir med slik at vi sammen skal få til et nyttig leksehjelpsprosjekt for skolebarna i Saga.

 

Mvh

Alta Frivillig Sentral

           Runar Terje Foslund

leder

 

Leksehjelp!!!

 

Hei Studenter ved Høyskolen i Finnmark!

Ved Alta Frivillig Sentral, satte vi i gang Leksehjelp prosjekt ved Saga skole i Mars. 2009. Dette prosjektet videreføres nå i høst, og vi satser på å få etablert leksehjelp som en fast ordning.

Vi har i dag 7 pensjonerte pedagoger som gjør en fantastisk frivillig innsats som leksehjelpere.

En leksehjelper skal ikke være lærer, men være en som lytter til leselekse, hjelper til med rettskriving og enkel matematikk. Den viktigste rollen er å være en voksen som motivere barna til innsats.

 

Nå ønsker vi å kunne hjelpe Komsa skole med leksehjelp. Vi har fått forespørsel fra Kosa skole om hjelp, og her spesielt 25 elever i en velkomstklasse. Foreldrene til denne klassen kan ikke norsk godt nok til å kunne hjelpe dem med skolearbeidet.

Derfor Studenter!!

Vi trenger flere frivillige til dette viktige arbeidet. Finnes det noen samfunnsengasjerte studenter som kan tenke seg å bruke 1- 2 timer pr. uke på frivillig innsats?

Vi håper det, så da er det bare å ta kontakt. Telefon: 78455710. Mobil 90795420. E-post post@alta.frivilligsentral.no.

Husk!

Den største gleden er gleden av å kunne hjelpe noen som trenger det.

 

Da høres vi!

 

Mvh

Alta Frivillig Sentral

 

Runar Terje Foslund

leder