Sykkelturen 2022 og Generasjonslekene

Vil du/dere være med å feire frivilligheta i Alta? Dere kan være med som deltaker på generasjonslekene eller bidra med aktiviteter gjennom lag/foreninger. Vi trenger forslag på personer som kan være sykelister til rickshaw-syklene, fra Lathari til torget :-) Syklene er elektriske. Det er plass til 2 passasjerer i hver vogn og plassene er reservert eldre på institusjonene i Alta.

24. mai kommer sykkelturen til Alta. Samme dag arrangerer vi Generasjonslekene og Syklistenes landsforening Alta markerer organisasjonenes 75 års jubileum. 

Denne dagen er en flott arena for lag, foreninger å vise seg frem samtidig som vi sammen feirer frivilligheten i Nordlysbyen.

Sykkelturen 2022 er Norges Frivilligsentraler sitt signalarrangement i Frivillighetens år og inviterer i samarbeid med en rekke andre organisasjoner til en sykkeltur gjennom hele landet! Sammen skal vi sykle, for å skape gode og inkluderende lokalsamfunn. Turen går fra Nordkapp til Arendalsuka, fra 21. mai til 16. august 2022. 

Joker og Skoda er nasjonale sponsorer. Vi er så heldig å ha Joker Tverrelvdalen og Alta Motor med på laget :-) 


Vi skal skape masse aktivitet i Alta når sykkelturen har sitt stoppested her, på tvers av generasjoner og aktivitetsnivå. 

Alta`s befolkning, i alle aldere inviteres til å delta gjennom dagen, på sykkel og/eller generasjonslekene.

Elever ved Alta videregående skole, Helse og oppvekst vg1 og vg2, "Livsglede for eldre" er med oss gjennom hele dagen, som arrangør av generasjonslekene på torget og ledsagere for eldre på institusjonene.


Arrangementet består av ulike etapper med aktiviteter på hvert sted:

  • Åpning og start på sykkelturen: kl. 10.30 - 11.00 på Lathari. Joker Tverrelvdalen sponser kick off - snacks.
  • Vi sykler til Altagårdshagen (tidl. Elvebakken sykehjem), hvor vi arrangerer Generasjonslekene, del 1. Vafler og kaffe/saft. Ankomst kl. 11.30 og aktiviteter frem til kl. 12.30
  • Vi sykler videre og gjør en stopp ved Alta Videregående skole, kl. 13.00 - 14.00. Gratis sykkelservice av elever på TIF-linja (teknologi og industrifag) mellom kl. 12.30 - 14.00. Elever på restaurant og matfag lager en matbit til hver deltaker basert på fersk laks fra Cermaq. Frisørlinja tilbyr gratis frisørtjenester mellom kl. 12.30 - 14.00.
  • Sykkelturen ender på torget på city, fra kl. 14.30 - 17.00. Underholdning, mat og generasjonslekene del 2. Tverrelvdalen skolekorps og Alta skolekorps spiller. Elever ved Alta videregående skole, Helse og oppvekst vg1 og vg2, "Livsglede for eldre" arrangerer generasjonslekene. Lag/foreninger inviteres til å ha stand hvor de kan vise seg og sine aktiviteter frem for innbyggerne i Alta. 

  

https://sykkelturen2022.no/

https://www.aldersvennlig.no/2022/02/08/fra-alta-til-arendal-med-generasjonslekene/

Nysgjerrig og litt interessert? Ta kontakt med Gabriella på Alta Frivilligsentral, gabriella.ottesen@alta.kommune.no, tlf: 99047810

Flere dokumenter

Alta Frivilligsentral

2022 © Alta frivilligsentral